На 26 март, понеделник, президентът на Република Словения Борут Пахор ще

...
На 26 март, понеделник, президентът на Република Словения Борут Пахор ще
Коментари Харесай

Президентът на Република Словения Борут Пахор ще бъде на официално посещение в България

На 26 март, понеделник, президентът на Република Словения Борут Пахор ще бъде на публично посещаване в България по покана на президента Румен Радев.

 

Перспективите за европейска интеграция пред района на Западните Балкани в подтекста на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, двустранните връзки сред България и Словения и задълбочаването на районното съдействие, както и откриването на директна въздушна връзка сред Любляна и София ще бъдат измежду акцентите в диалога на двамата държавни глави.

 

От 09.30 часа на площад „ Св. Александър Невски “ ще се състои церемонията по формалното посрещане на президента на Словения. Борут Пахор ще постави венец пред Паметника на Незнайния боец.

 

Двамата държавни глави ще проведат среща „ на четири очи “ на „ Дондуков “ 2 от 10.00 часа, след което ще се проведат пленарните диалози на формалните делегации на България и Словения.

 

В 11.00 часа двамата президенти ще дадат взаимна конференция.

 

В рамките на визитата си словенският президент Борут Пахор ще беседва със зам.-председателя на Народното събрание Явор Нотев и с ръководителя на Комисията за външна политика Джема Грозданова. 

 

* * *

 

Уважаеми сътрудници,

 

На  25 март, неделя, в 14.20 часа на Правителствения терминал  на Летище „ София “ ще бъде открита директна авиолиния сред София и Любляна със алегорична гала в наличието на президента на Словения Борут Пахор.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР